Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat într-o intervenție telefonică, miercuri seară la Antena 3, că după problemele de sănătate pe care le-a avut starea sa este una bună și s-a întors la Primăria Capitalei.

Despre  conflictul cu Liviu Dragnea, primarul general afirmă că dorește o normalizare a relațiilor cu șeful PSD și că acesta a sunat-o recent, după adresele legate de buget și subiectul  fuzionării dintre RADET și ELCEN, pe care Gabriela Firea le-a transmis, președinților celor două Camere ale Parlamentului, premierului şi miniştrilor de resort, presedintelui Iohannis. Conform declarațiilor făcute de Gabriela Firea, Liviu Dragnea, a promis că va încerca să rezolve o parte din problemele sesizate.

 “E vorba despre faptul că lună de lună Primăria Capitalei primeşte mult mai puţini bani decât primea în lunile respective în anii trecuţi. Ca un exemplu, în luna februarie a anului trecut Primăria Capitalei a primit de la Ministerul de Finanţe 500 de milioane de lei, anul acesta, abia 200. Noi vom ajunge în situaţia să plătim doar salariile, utilităţile şi să nu mai plătim investiţiile, ceea ce nu ar fi normal, nu ar fi corect. (…) Avem 19 spitale în administrare, avem subvenţia la transport, la energie termică, avem foarte multe şantiere începute”, a declarat primarul genera la Antena3.

Calea spre împăcare dintre cei doi pare că a fost deschisă de Liviu Dragnea, acesta declara la întâlnirea  Organizaţiei PSD Ilfov din luna martie, că relațiile cu primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, sunt pe un făgaș bun.

“Domnul Dragnea m-a sunat în prima zi în care am revenit din spital, mi-a spus că a primit acele adrese şi că doreşte să rezolve parte dintre problemele pe care Primăria Capitalei le are în această perioadă. Am înţeles din acest mesaj că doreşte cumva să normalizeze relaţia dintre preşedintele PSD şi primarul general, fost om cu funcţii în PSD, acum simplu membru de partid, ceea ce cred că e de bun augur pentru cetăţeni. Eu cred că dacă aş refuza acest sprijin din partea Guvernului, a ministerelor care sunt acum coordonate de către reprezentanţi ai coaliţiei PSD-ALDE, aş fi blamată pentru faptul că ţin mai mult la orgoliul meu personal decât la interesul bucureştenilor”, a susţinut, conform Agerpres, Gabriela Firea.

Relatiile dintre Gabriela Firea și liderul PSD, Liviu Dragnea, au început să se răcească după mitingul din 10 august 2018, atunci, Gabriela Firea l-a acuzat pe Dragnea că încearcă să mute responsabilitatea pentru violențe de la protest, asupra ei.