Adrian Năstase, fostul premier al României,  a anunţat joi seară că îl va da în judecată pe Klaus Iohannis, după ce acesta, printr-un decret  semnat pe 11 decembrie, i-a retras decoraţia. Fostul premier a afirmat că a făcut deja o plângere prealabilă împotriva preşedintelui Iohannis şi a catalogat „meschin” gestul de a retrage decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale, transmite Mediafax.

„Am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmează o acţiune în instanţă, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreţionar în condiţiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanţie de stabilitate în ceea ce priveşte acordarea sau retragerea decoraţiilor. (….) A te raporta la ce s-a întâmplat acum 12 ani şi a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini şi umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin şi cu asta încheiem un capitol care mă deranjează”,

a afirmat, potrivit sursei citate, Adrian Năstase, la România TV.

Adrian Năstase a fost decorat în 2002 cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce, însă în urma reacțiilor apărute în presă ca urmare a prezenței acestuia la recepția oferită de președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a României, în data de 11 decembrie, Klaus Iohannis a semnat decretele privind retragerea decoraţiilor celor care au condamnări penale, printre care Adrian Năstase, Miron Mitrea, Dan Voiculescu, Mircia Muntean şi Ionel Manţog.

Foto:Agerpres