Deputatul PSD Florin Iordache a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită. Iordache îi cere președintelui Iohannis să precizeze ce este neconstituţional în propunerile de miniştri înaintate de premierul Viorica Dăncilă. Potrivit Mediafax, Iordache susține că declarația președintelui este una electorală și îl acuză pe Klaus Iohannis că „face orice” să blocheze activitatea Guvernului.

„E o declaraţie de campanie. Face orice să blocheze activitatea Guvernului. A spus că este o mişcare neconstituţională. Să precizeze domnul Iohannis ce este neconstituţional în condiţiile în care nominalizările făcute de prim-ministru respectă configuraţia politică, respectiv PSD-ALDE. Credeam că măcar acum la final de mandat poate să fie echidistant şi să nu încerce blocarea Guvernului”,

a declarat, conform Mediafax, Florin Iordache.

Potrivit sursei citate, Florin Iordache susține că sesizarea premierului Viorica Dăncilă la Curtea Constituțională privind un conflict între Administraţia Prezidenţială şi Guvern nu va rămâne fără obiect, fiind invocate mai multe chestiuni, iar CCR va admite că şeful statului a încălcat Constituţia refuzând să numească miniştrii interimari.

„Conflictul are mai multe chestiuni. Era în primul rând chestiunea cu interimatul. Conflictul pe care l-a invocat Guvernul a fost legat de faptul că prin plecarea unor miniştri şi nedesemnarea altora pentru 45 de zile nu a făcut decât să blocheze activitatea. Am ajuns aici pentru că preşedintele nu a dorit să deblocheze activitatea ministerelor. Aşteptăm să vedem ce va spune şi Curtea”,

a afirmat Iordache.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi că nu îi este „teamă” să se prezinte cu Guvernul în Parlament pentru un vot de încredere, argumentând că, la votul pentru şefia Senatului, PSD a demonstrat că are majoritate.

Foto:Digi24