La scurt timp după ce ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, a anunţat, la o întâlnire cu români plecaţi la muncă în străinătate, că românii din diaspora vor putea trimite bani acasă fără niciun fel de comision au apărut reacţii.

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu,  dorește să îi dea ministrului Teodorovici o lecţie de economie, de pe pagina sa de Facebook.

„Lecţia de economie pentru Orlando.

Orlando, atunci când spui că statul preia costul comisioanelor pentru transferurile de bani ale românilor din străinătate de fapt spui asta:

Eu, Orlando, am decis să-i FORŢEZ pe cei care locuiesc, muncesc şi plătesc impozite în România să PLĂTEASCĂ ei din buzunarul lor comisioanele pe care le plătesc alţi români când transferă bani din străinătate în România.

Acum este corect. Şi nici nu ai mult de reţinut.

Având în vedere că la buget este deja o gaură de 10,4 miliarde lei după 6 luni, cetăţenii români care trăiesc în România vor suporta costul comisioanelor plus DOBÂNDA. Ca să înţelegi mai bine, deficitul la buget creşte cu valoarea comisioanelor şi este acoperit din împrumuturi.

Ideea de bază este următoarea: TU, PSD, ALDE vă faceţi campanie pe banii românilor care muncesc în sectorul privat.

Tot ce promiţi tu o faci pe banii românilor care muncesc în sectorul privat şi susţin prin taxele lor toate nemerniciile aprobate de voi in ultimii trei ani.

A avut România vreodată un ministru mai incompetent şi mai comunist ca Orlando?”,

postează liberalul Florin Cîţu pe pagina sa de socializare.