În contextul în care ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a făcut niște remarci ceva mai deplasate la adresa senatorului PNL, Florin Cîțu, pe care l-a caracterizat ca “urat și prost” în comisia de buget-finanțe unde se dezbătea bugetul retrimis spre reexaminare de președintele Iohannis, Florin Cîțu lansează joi niște acuzații foarte grave la adresa lui Teodorovoci acuzându-l de faptul că împreună cu  PSD nu au vrut o reexaminare a bugetului deoarece, “bugetul României a fost trimis în plic la pachet cu OUG 114 în escală la Moscova.”

„Președintele României a dat șansa Parlamentului să corecteze greșelile făcute la adoptarea bugetului acum câteva săptămâni. Bineînțeles că cei de la PSD nu au vrut să facă acest lucru și vor să persiste în greșeală. Este clar că bugetul României a fost trimis în plic de ministrul Finantelor la pachet cu OUG 114 în escală la Moscova. După ce a fost aprobată OUG 114 singurii care au beneficiat de acea ordonanță au fost până acum rușii, restul au plătit românii. Astăzi i am dat ministrului Finanțelor Publice șansa de a-și asumă bugetul. Nici astăzi nu a vrut să își asume pentru că nu e făcut de el. Avem încă o dovadă că bugetul e fundamentat pe date false. După ce umflați veniturile din buget, nici nu puneți în buget banii necesaeri pentru infrastructura și sănătate. PNL va vota împotrivă raportului de respingere”, a declarat Florin Cîțu, la dezbaterea din Parlament, potrivit Mediafax.

Reamintim faptul că bugetul pe 2019 a fost votat din nou miercuri de Parlament fără a i-se face nici o modificare fiind retrimis, joi, președintelui spre promulgarea în formă inițială.