Fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea, Leontin Iuhas, îndeamnă la boicotarea ceremoniei de comemorare a Revoluției de la Cotroceni, prin refuzarea prezenței de către cei invitați, după ce săptămâna trecută a publicat pe facebook o scrisoare foarte dură ce îi era adresată președintelui României, Klaus Iohannis, în care refuză invitația de a participa la o ceremonie publică de comemorare a Revoluției din Decembrie 1989, motivând că nu înțelege care este rostul acestei invitații care comemorează eroii revoluției în luna mai în afara unui vădit scop electoral, precum și că în actualul context politic de la Cotroceni, nu dorește să participe la o ceremonie “unde există riscul că victimele regimului comunist să fie sărbătorite tocmai de torţionarii lor”. 

Am sperat ca ne va spune ca aceasta alegere a datei de 20 mai pentru comemorarea martirilor comunismului a fost pentru ca in aceasta zi dl Corneliu Coposu ar implini 105 ani sau m-am mai gandit ca poate pe 30 mai mama mea va implini 90 de ani sau m-am gandit ca poate dl presedinte Iohannis si-a adus aminte ca la sfarsitul lunii va sosi pe pamant romanesc Sanctitatea Sa Papa Francisc. Acestea erau gandurile mele cand am scris scrisoarea.

Nu am vrut o scrisoare care sa-l raneasca, sa dau in el. In momentul in care am primit informatia de la o consiliera a dlui presedinte nu i-am raspuns, am stat sa ma gandesc.

Aceasta invitatie nu are scopul pe care pare a-l avea. Fac apel la toti cei invitati ca si mine, persoane care au suferit in timpul comunismului, sa se gandeasca bine daca participa sau nu la aceasta manifestare.

A declarat Leontin Iuhas într-o intervenție la Antena3.