Potrivit unui raport intern al USR despre alegerile pentru conducerea partidului, consultat de STIRIPESURSE.RO, se vorbește de „probleme” de natură să „arunce o umbră de îndoială cu privire la corectitudinea întregului proces electoral”: votul a fost electronic și, înainte de startul alegerilor, la filiala USR Iași s-a cerut schimbarea a 516 mailuri despre care comisia internă spune că sunt suspiciuni.

Dan Barna a fost ales președintele USR pentru un nou mandat, prin vot electronic, arată un comunicat de presă al partidului. În cadrul scrutinului on-line, desfășurat în perioada 1-5 septembrie, au votat 9.314 membri ai formațiunii, iar Barna a obținut 6.097 din voturi, însemnând 65,75%. Cosette Chichirău și Alexandru Surcel, contracandidații lui Dan Barna, au obținut 2.907 (31,35%) și respectiv 269 (2,90%) dintre voturilor membrilor USR.

Un Raport al Comisiei pentru organizarea alegerilor pentru președinția USR asupra problemelor semnalate în privința procesului de votare din județul Iași arată că pe 2 septembrie „Ștefan Tănasă, coordonatorul de urnă mobilă al filialei Iași, trimite mail către SG prin care cere modificare în registrul electoral pentru 516 adrese de mail. Filiala județeană a cerut schimbarea a 516 mailuri din registrul de votanți. Acestea înlocuiesc adresele de mail existente anterior în registrul electoral pentru membri”. A urmat o verificare la telefon a persoanelor pentru care s-a cerut schimbarea adreselor de email. „Concluzia generală a fost că această parolă funcţionează pentru toate cele 516 adrese de email”, a fost unul din aspectele care a reieșit din verificare.

Concluzile raportului:

Foto: facebook.com/alianta2020usrplus