Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat duminică, la Focşani, că românii vor să meargă la vot, iar în diaspora mai mult decât oriunde altundeva.

„Există câteva mituri prin care PSD încearcă să ne spună de ani buni, chiar de 30 de ani, cum că oamenii nu sunt interesaţi de politică, cum că oamenii cred că toţi politicienii sunt la fel, cum că românii din diaspora nu vor merge la vot. Am văzut la multe rânduri de alegeri, inclusiv la alegerile europarlamentare şi la referendumul pentru statul de drept convocat de preşedintele României, participări masive la vot. Românii din diaspora vor vota mult mai mult decât este pe placul PSD. (…) Deci nu aş crede niciuna dintre aceste legende ale PSD, cum că oamenii nu merg la vot. Oamenii vor să meargă la vot şi în diaspora mai mult decât oriunde altundeva”,

a spus, într-o conferinţă de presă, Siegfried Mureşan, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, PNL încearcă să-i mobilizeze pe românii din diaspora pentru a veni în număr mare la secţiile de votare în toate cele trei zile de alegeri prezidenţiale.

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a sfătuit pe români să nu aştepte ziua de duminică pentru a vota.

„Sigur că noi o să-i sfătuim pe români să se ducă la vot şi vineri şi sâmbătă, să nu aştepte ziua de duminică. Dar până la urmă decizia e a fiecărui român să îşi aleagă ziua în care votează. (…) Niciunui român care la ora 21:00 va fi prins la coadă în vreo secţie de votare nu i se va interzice dreptul de vot”,

a spus Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi europarlamentarul Siegfried Mureşan s-au aflat duminică în Vrancea.

În ciuda acestor declarații și a celor trei zile puse la dipoziție de autoritățile române pentru ca românii din străinătate să voteze, interesul reprezentat de înscrierea acestora pe site-ul dedicat pentru ca să își poată exercită dreptul al vot în bune condiții sau prin corespondență a fost unul extrem de scăzut, doar 80.000 de alegători români s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro până la expirarea termenului de înscriere deși acesta a fost prelungit de executiv.

Foto: twitter.com/SMuresan