Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai se dezice de propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru ca Mugur Isărescu să obțină un nou mandat la conducerea BNR, printr-o postare acidă pe o rețea de socializare.

Când băncile străine câștigă în România de trei ori mai mult decât media câștigurilor din UE, este… bine ca Mugur Isărescu să rămână guvernatorul Băncii Naționale, fiind probabil singurul om cu adevărat “de neînlocuit” în această țară.

Nu știu dacă domnul Isărescu, care spunea că se mai gândește la un post de guvernator, se gândea cu adevărat la un nou mandat, dar cu siguranță există multe interese și mulți actori care se gândesc la “ce e bine”.

Sunt două lucruri certe în ecuația asta. Primul: binele este relativ. Al doilea: binele unora nu este întotdeauna binele comun.

Ceea ce este bine pentru unii nu este bine și pentru români, care sunt deseori nevoiți să semneze clauze abuzive dacă au nevoie de un cont în bancă sau de un împrumut.

Aștept o clarificare de la domnul Isărescu în care să ne spună dacă în viitorul mandat pe care și-l propune, are vreo soluție pentru a opri această meteahnă a băncilor din țara noastră de a-și umple buzunarele pe seama românilor.

A scris Norica Nicolai.