Tot mai mulți europarlamentari români sunt numiți în funcții, în diverse comisii ale Parlamentului European. Astfel, miercuri, europarlamentarul PSD Maria Grapini a fost aleasă în funcția de vicepreşedinte al Comisiei pentru Piaţă Internă şi Protecţia Consumatorilor, comisia IMCO.

“Sunt onorată de această alegere, le mulţumesc europarlamentarilor, colegi de Comisie, care m-au votat! Mă bucur că voi putea reprezenta, şi în acest nou mandat, interesele IMM-urilor, ale producătorilor, ale economiilor statelor membre, dar mai ales ale consumatorilor! M-am luptat pentru tratament corect, pentru renunţarea la diferenţe de abordare politică şi economică Est-Vest, pentru eliminarea calităţii duble a produselor, asta voi face şi pe viitor. IMM-urile, oriunde s-ar afla, au nevoie de sprijin concertat pentru a se putea dezvolta, consumatorii se bazează pe noi pentru că le-am garantat respectarea drepturilor, într-o Europă unită şi justă!” a declarat potrivit Mediafax, Maria Grapini.

Un alt europarlamentar român,  europarlamentarul Dragoș Pâslaru ajuns în Parlamentul European din partea PLUS, anunţă pe Facebook că a fost votat coordonator al Comisiei pentru muncă şi afaceri sociale (EMPL) din partea Grupului Renew Europe.

“Din nou alegeri: Tocmai am fost votat de colegi coordonator al Comisiei pentru muncă și afaceri sociale (EMPL) din partea Grupului Renew Europe. Le mulțumesc colegilor de grup pentru încrederea acordată și mărturisesc că această poziție este o responsabilitate imensă pentru mine pe care doresc să o duc la îndeplinire în folosul cetățenilor români și al celor europeni. După cum le-am mărturisit și lor, voi avea ca subiecte prioritare pe agendă necesitatea unei Garanții pentru copii, mobilitatea și depășirea limitelor în ceea ce privește modul în care cetățenii europeni profită de beneficiile Uniunii. De asemenea, trebuie să răspundem grupurilor vulnerabile și să le redăm încrederea în Uniunea Europeană și în felul în care aceasta le răspunde nevoilor.” a scris Paslaru pe Facebook.

Tot miercuri, eurodeputatul UDMR Iuliu Winkler a fost reales pentru încă un mandat, în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Comerţ Internaţional (INTA) a Parlamentului European.

“Îmi doresc să contribui la promovarea intereselor IMM-urilor care trebuie să folosească mai bine beneficiile acordurilor comerciale pe care UE le încheie. Comerţul trebuie să fie cu adevărat generator de noi locuri de muncă cu înaltă valoare adăugată.”

Este mesajul transmis de Iuliu Winkler după ce a fost reales vicepreşedinte al Comisiei pentru Comerţ Internaţional a Parlamentului European.

Săptămâna trecută, alți doi europarlamentari români, Traian Băsescu și Eugen Tomac, au fost numiți în comisii ale Parlamentului European.

Foto:rador