Liderul Pro România, Victor Ponta, într-o postare pe o rețea de socializare, face o analogie cu un celebru serial considerând liderul PSD, Liviu Dragnea, este un “Baron corupt și perfid” în vremea în care Codrin Ștefănescu, secretar general al PSD, este un “Bufon începe să se creadă și el Rege”.

“Urzeala Tronurilor” in varianta romaneasca ( Casa de filme “Teldrum”) : un Baron corupt si perfid comite toate tradarile si crimele necesare avand obsesia de a uzurpa Tronul ; confruntat cu ura oamenilor devine din ce in ce mai paranoic si agresiv – fiind un tradator ii banuieste pe toti cei din jur ca fiind la fel si ii elimina cu brutalitate ; deciziile incep sa fie luate de de o tanara iubita, de cativa indivizi fara scrupule si de Bufonul favorit ; care Bufon incepe sa se creada si el Rege ! De aici totul devine o tragicomedie penibila!

Scena finala urmeaza sa fie la Targoviste- ca in 1989. Haideti la vot pe 26 Mai sa oprim serialul asta sinistru”

Scrie Victor Ponta pe Facebook.

În ce privește poziția sa cu privire la Referendum, Ponta declară că el va merge și va vota PENTRU.

”Eu o să mă duc vot și dacă tot mă duc votez și la referendum pentru. Cred că sunt două buletine de vot și voi vota pentru. Sunt două întrebări complicate, ciudate, este nevoie de studii juridice și politice ca să le înțelegi. Le citim noi atent ca să le înțelegem, care știm diferența între OUG, ordonanță simplă etc., dar omul obișnuit nu este familiarizat cu termenii ăștia (…) Klaus Iohannis putea să pună o întrebare foarte simplă, cu care toată lumea era de acord: ”Sunteți de acord ca cei condamnați de un judecător să nu mai aibă acces în funcții publice?”. Era o întrebare cu care toată lumea era de acord, votau și PSD-iștii.”

A spus Victor Ponta.