Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că PSD doreşte să-i ţină în sărăcie şi în “stare de dependenţă” pe oameni pentru a nu-şi pierde electoratul, iar Guvernul a crescut salariul minim pe economie “din pix şi din burtă”.

“PSD vrea să-i ţină în sărăcie pe oameni, vrea să-i ţină în stare de dependenţă. Se bucură atunci când mulţi români care aparţin populaţiei active pleacă din România, pentru că aceşti români, peste 80 la sută dintre ei, nu votează cu PSD, dimpotrivă, votează cu partidele de dreapta, în special cu PNL. (…) PSD simte că dacă România se dezvoltă economic, îşi pierde electoratul, pentru că în mare parte electoratul lor este un electorat care a fost ţinut în starea de sărăcie, de subdezvoltare şi de dependenţă prin faptul că nu s-au dezvoltat economic în zonele în care ei sunt dominanţi. Nu vi se pare ciudat că cele mai sărace zone din România sunt conduse de 30 de ani de PSD: Vaslui, Teleorman, Giurgiu şi alte zone?”

A spus Orban, la România Tv, conform agerpres.

El a susţinut că în “Moldova este într-o adevărată revoluţie” şi acest lucru se va vedea la votul pentru europarlamentare.

Marți, în Parlament, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a anunțat că a solicitat Curții Constituționale să invalideze mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea, sedizarea vizând, conform liberalilor, Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.122 din 21 decembrie 2016 pentru validarea mandatelor deputaţilor aleşi la data de 11 decembrie 2016, cu referire expresă la prevederea conţinută de punctul 4 din paragraf 35 „circumscripţia electorală nr.35, judeţul Teleorman”, din anexa parte integrantă, a hotărârii, pe care o consideră neconformă cu prevederile art.1 alin.(5) coroborat cu art.70 din Constituţia României.

Liberalii precizează că, la data de 21 decembrie 2016, în temeiul raportului Comisiei de Validare, Camera Deputaţilor a procedat la adoptarea Hotărârii nr.122/2016 prin care a validat mandatele de deputat ale persoanelor declarate alese de Biroul Electoral Central la scrutinul organizat pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, organizat la data de 11 decembrie 2016. Hotărârea Camerei Deputaţilor conţine un articol unic şi o anexă cu numele deputaţilor ale căror mandate au fost validate, enumerate pe circumscripţii electorale, parte integrantă a actului juridic.

În opinia PNL, Camera Deputaţilor avea obligaţia regulamentară să se pronunţe prin vot asupra invalidării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea deoarece acesta era condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni în cadrul derulării unui proces electoral, cauză expresă de invalidare a mandatului prevăzută de art. 7 alin.(3) teza II din Regulamentul Camerei Deputaţilor, conform stiripesurse.ro.