Poliţia din Predeal a deschis un dosar de cercetare în urma unor sesizări în care era semnalat faptul că pe listele de susţinători ai ALDE pentru alegerile europarlamentare ar exista semnături false, inclusiv ale unor persoane decedate, transmite Mediafax.

Potrivit sursei, polițiștii din Predeal au cerut Biroului Electoral Central, printr-o adresă oficială, listele respective. Aceștia fac cercetări într-un dosar penal în rem pentru „fals în înscrisuri sub semnătură privată” în urma unor sesizări potrivit cărora primarul oraşului Predeal a întocmit şi semnat pentru conformitate mai multe liste de susţinere ale ALDE la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai. Pe listele respective se presupune că se regăsesc semnături ale unor persoane decedate sau ale unor persoane care neagă au semnat pentru susținerea ALDE.

„Prin ordonanţa din data de 02.05.2019, a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Staţiunii Predeal, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de <fals în înscrisuri sub semnătură privată> (…). În fapt s-a reţinut că primarul interimar al staţiunii Predeal a întocmit şi semnat pentru conformitate mai multe liste de susţinere ale partidului ALDE la alegerile pentru Parlamentul European din 26.05.2019 în care se regăsesc semnături ale unor persoane decedate anterior datei de semnare a listelor, iar numiţii (…) au afirmat că nu au semnat niciodată listele pentru alegerile europarlamentare. În urma cercetărilor în cauză există indicii rezonabile cu privire la săvârşirea infracţiunii pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem şi sunt temeiuri de a se crede că unele înscrisuri aflate în posesia Biroului Electoral Central, pot servi ca mijloc de probă în cauză (…)”, se arată în solicitarea transmisă de Poliţia Predeal către BEC.

Potrivit Mediafax, preşedintele ALDE Braşov, senatorul Daniel Zamfir, a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat la Predeal, însă, dacă într-adevăr există nereguli, vinovatul trebuie să plătească.

Foto:Mediafax