Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), este primul lider politic care și-a exprimat votul la actualele alegeri prezidențiale. Tomac a votat vineri, în prima zi a scrutinului prezidenţial organizat în afara țării, la secţia de votare organizată la Ambasada României de la Chişinău.

„Pentru mine a devenit o tradiţie să îmi exprim aici votul pentru alegerile prezidenţiale. Pentru preşedintele Băsescu am votat la Chişinău, în 2014 am votat la Chişinău. Pentru viitorul preşedinte al României am decis să votez tot la Chişinău şi invit pe toţi cetăţenii români, care nu sunt puţini în Republica Moldova, să îşi exprime dreptul de vot, pentru că la propunerea PMP anul acesta, la aceste alegeri prezidenţiale, se votează anticipat. Deci nu vom avea cozile interminabile pe care le-am avut peste tot peste hotare şi în Republica Moldova. Amintesc că votul anticipat pentru cetățenii români care se află în alte state a fost adoptat la propunerea Partidului Mișcarea Populară și începând de astăzi, 8 noiembrie, ora 12:00 până duminică, 10 noiembrie, ora 23:59, se poate vota în toate cele peste 835 de secții de votare deschise în afara României”,

a afirmat președintele PMP, Eugen Tomac.

Născut în Basarabia, Tomac a declarat că i-a oferit votul „singurului candidat unionist, singurul care are prevăzută unirea României cu Republica Moldova în programul prezidenţial”.