După ce premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe președintelui Klaus Iohannis că a transformat Palatul Cotroceni în sediul său de campanie electorală și că face în acest fel un abuz de putere, prezent vineri la Iași, unde, alături de mai mulți membri ai PMP a participat la un eveniment de lansare a candidaturii lui Theodor Paleologu la alegerile prezidenţiale, președintele PMP, Eugen Tomac, i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă să nu mai utilizeze instituţiile şi resursele statului în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

„Cerem prim-ministrului să nu mai utilizeze instituţiile şi resursele statului în campania electorală pentru că este un premier pe ducă. Guvernul este în moarte clinică, nu mai are susţinere parlamentară şi din respect pentru români, primul ministru trebuie să delege parte din atribuţii către ceilalţi membri ai Executivului. Să se ocupe de campanie dacă tot a decis să reprezinte stânga nereformată în această bătălie electorală”,

a afirmat, potrivit Agerpres, Eugen Tomac.

Potrivit sursei citate, în contextul evenimentelor politice din ultima perioadă, candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a susținut că președintele PSD „este o persoană conflictuală care provoacă multă dihonie pe unde trece”. „Asistăm la o discordie, o dihonie, care din păcate riscă să dureze 3 luni de zile. Ori aşa ceva este extrem de păgubos pentru România. <<Ambâţul>> actorilor politici implicaţi în această poveste este absolut dezastruos. Voinţa de putere a doamnei Dăncilă este foarte păguboasă pentru ţară. Faptul că se agaţă de putere cu atâta înverşunare este dezastruos pentru ţară iar dânsa nu este deloc o persoană neconflictuală, dimpotrivă este o persoană care provoacă foarte multă dihonie pe oriunde trece”, a declarat Theodor Paleologu.

Din momentul în care Traian Băsescu l-a propus să reprezinte PMP la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, Theodor Paleologu a lansat săgeți către ceilalți candidați la prezidențiale. În timp ce despre candidatul Pro România-ALDE a declarat că Mircea Diaconu este bun actor în roluri de prost. Și a găsit pe alții mai proști: ALDE și Pro România n-au fost în stare să genereze o candidatură cât de cât plauzibilă”, despre actualul președinte,  într-un interviu acordat MEDIAFAX, Theodor Paleologu susține că acesta nu are nicio legătură cu istoria PNL, fiind o pacoste pentru PNL iar avansul luat de Iohannis în sondajele electorale nu este atât de mare în condițiile în care nu erau anunțați toți candidații. Este vorba despre un mit în cazul lui. Mitul neamţului neromânizat”, a mai declarat prezidențiabilul PMP despre președintele Klaus Iohannis.

Foto:stirileprotv.ro