După ce în CEx-ul PSD de miercuri s-a hotărât suspendarea pentru șase luni din partid a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, acesta a declarat la Digi 24, că indiferent cine va fi desemnat candidat la alegerile prezidenţiale din partea PSD, va pierde doar prin prisma faptului că are în spate sigla formaţiunii, precizând totodată că antipatia  oamenilor faţă de partid e atât de mare încât anulează şansele oricărui prezidenţiabil. În opinia edilului de la Sectorul 3, chiar și Papa Francisc ar pierde alegerile dacă ar candida în acest moment din partea social-democraților.

“La vizita Papei Francisc am văzut totuși o reacție foarte favorabilă. Dacă l-am pune să candideze din partea PSD, părerea mea e că ar pierde. Doamne ajută ca eu să fiu un pesimist și să nu fie așa cum o văd eu, dar azi, în perspectiva mea, popularitatea PSD și antipatia față de această structură politică e atât de mare încât să anuleze șansele oricui ar intra în luptă”, a declarat pentru Digi24, Robert Negoiță.

Chestionat pe seama șanselor pe care PSD le are la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, și de fezabilitatea unui candidat comun cu ALDE și Pro România, Robert Negoiță a spus că “PSD va plăti grav faptul că a avut un președinte care a fost ținut în funcție până a plecat cu cătușe”, iar o soluție viabilă pentru partid ar fi ca “gaşca” lui Liviu Dragnea din partid să facă un pas în spate.

În ce privește suspendarea sa din PSD, acesta consideră că această decizie este în zona de penibil.

“Nu e o chestiune care să mă fi surprins, dar sunt câteva chestiuni interesante pe formă, în sensul în care acel coleg care a cerut sancționarea mea a și preluat funcția. E în zona de penibil. Vreau să fie sancționat că în realitate îi vreau funcția. Nu știu în ce măsură e statutar. A fost o ședință la care s-a discutat despre mine fără să mi se spună formal că se va discuta despre mine. Trebuie să mi se spună – Robert vom lua în discuție cazul tău, îmi spui dacă vrei sau nu să participi. La o ședință informală. La o ședință informală mănânci icre, o ciorbă, bei un păhărel, nu iei așa o decizie. Dar la ce se întâmplă în PSD aceste aspecte sunt derizorii. Senzația mea e că ce gândesc eu, în PSD, nu e e deloc singular, și există o temere să nu se extindă și să aibă și alții curaj să vorbească”

A declarat Robert Negoiță, la Digi 24.

În ședința CEx de miercuri, PSD a hotărât suspendarea pentru șase luni din partid a primarului Sectorului 3,Robert Negoiță, pe motiv de critici repetate la adresa liderilor partidului. Întrebat dacă mai rămâne în PSD, Negoiță a spus: “Nu am luat încă o decizie, dar mă regăsesc către deloc în această formulă. Către deloc“.

Foto:Digi24