Fostul secretar general al PSD din perioada în care partidul era condus de Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, a fost numit în ședința CEx a PSD de marți în funcția de secretar general adjunct al PSD. Considerat un apropiat al fostului lider PSD, Codrin Ștefănescu a fost înlocuit din funcția de secretar general al PSD cu Rodica Nassar chiar de către actualul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, imediat după alegerile europarlamentare din luna mai.

„Zic unii că în seara asta a fost o şedinţă cu scântei la PSD. E posibil şi asta. Însă după această întâlnire am plecat cu toţii mult mai hotărâţi pentru turul doi. Mult mai uniţi. Mult mai nervoşi. Mult mai implicaţi. Abia acum începe adevărata bătălie!”,

a declarat noul secretar general adjunct al PSD la finalul CEx.

Tot în ședința CEx de marți, au fost excluși din PSD proaspătul înregimentat Cosmin Gușă, primarul Bacăului, Cosmin Necula, dar și fostul ministru al Justiției, Ana Birchall.  Demisia Anei Birchall a fost cerută de mai mulți lideri PSD, printre care și Codrin Ștefănescu sau Cătălin Rădulescu, pentru perioada pe care a petrecut-o la Ministerul Justiției.

Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Viorica Dăncilă. Aceasta a declarat la finalul ședinței CEx a PSD că Ana Birchall a creat o problemă PSD şi, pornind de la acest lucru, mai mulţi colegi au propus excluderea ei.

A ieşit cu declaraţii pe justiţie fără să aibă din partea CEX acest drept“.

Nemulțumirile liderilor PSD la adresa fostului ministru al Justiției au crescut după ce președintele Klaus Iohannis i-a transmis acestuia la ceremonia de învestire a noului ministru Cătălin Predoiu că apreciază faptul că, în unele momente critice, „a fost în contrasens cu partidul“. 

Foto:Agerpres