Procurorii au făcut percheziții, luni seară, la sediul Romatsa și au ridicat mai multe documente, într-un dosar ce vizează posibile nereguli referitoare la anumite contracte de consultanță încheiate cu niște firme, fiind vorba probabil de un contract din 2017 pentru asistență juridică într-un proces cu ANAF aflat in cercetare. Printre cele 6 persoane“săltate” de politiști se  numără și secretarul de stat, interimarul, Dragoș Tițea, numit la Transporturi în locul ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care i-a cedat în această perioada atribuțiile de ministru interimar.

”Astăzi, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziție la sediul unei regii autonome, din municipiul București.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 297 din Codul Penal, cu încălcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative.

În urma acestei activități, s-au ridicat înscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistență juridică.

De asemenea, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost conduse 6 persoane, pentru audieri.”

Precizează comunicatul emis de  Direcția de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române.

Editare ulterioară: Într-o prima reacție oferită pentru stiripesurse, Dragoș Tițea, declara:

”Este vorba despre o investigație a procurorilor bucureșteni privind contractele de la ROMATSA. Am fost invitat la Parchet pentru azi sau maine și am preferat să mă duc astăzi pentru că nu am nimic de ascuns. Le-am spus procurorilor că ceea ce investighează ei nu ține de perioada în care eu am lucrat la ROMATSA. Am mers de bunăvoie la procuratură, nu așa cum a ajuns la presă informația.”