Preşedintele filialei PMP Iași, deputatul Petru Movilă, solicită audierea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în cadrul Comisiei de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor. Deputatul PMP a anunțat duminică într-un comunicat de presă că a depus această solicitare din cauza „gestionării defectuoase” a implementării investiţiei Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, numită şi Autostrada Unirii.

Petru Movilă, cel care a iniţiat legea Autostrăzii Unirii, consideră că ministrul Cuc trebuie să explice de ce, la aproape un an de la promulgarea Legii 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, încă se mai discută despre licitaţii şi documentaţii, în loc să înceapă construcţia efectivă a autostrăzii.

„Am solicitat audierea ministrului Răzvan Cuc în cadrul Comisiei de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor. Din cauza gestionării defectuoase a implementării investiţiei Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, consider că este cazul ca acesta să explice de ce, la aproape un an de la promulgarea Legii nr. 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu Mureș, Autostrada Unirii, încă mai discutăm despre licitaţii şi documentaţii, în loc să asistăm la construcţia efectivă a autostrăzii.
Cred că este momentul ca guvernanţii să explice negru pe alb ce se întâmplă cu Autostrada Iaşi – Tg. Mureş şi de ce, cu tot cu o lege în vigoare, asistăm la o asemenea bătaie de joc. Este strigător la cer modul în care, de la promulgarea legii, au tratat cei de la MT investiţia, cât şi ieşenii. N-au găsit nici măcar o minimă doză de implicare şi de responsabilitate. De aceea, Răzvan Cuc trebuie să spună ce anume se întâmplă în acest minister în care fiecare face absolut ce vrea, fără să se ţină cont de absolut nimic”,

 se arată în comunicatul de presă al deputatului Petru Movilă.