Ales deputat de București din partea Partidului Social Democrat în 2016, Georgian Pop, și-a dat demisia din PSD și urmează să se alăture altor demisionari din PSD, în Pro România, partidul condus de fostul prim-ministru, Victor Ponta.

Georgian Pop susține că a luat această decizie pentru că nu se mai regăsește în politica PSD, unul dintre vinovați fiind președintele PSD, Liviu Dragnea, pe care îl acuză că a divizat atât PSD-ul dar și țara.

“Decizia pe care am luat-o astăzi vine după o lungă perioadă de reflecţie şi după consultări cu oamenii alături de care am făcut politică social-democrată în ultimii 20 de ani. Concluzia la care am ajuns este că după 20 de ani nu mă mai regăsesc în modul în care se face politică în PSD. Am făcut parte din echipa de conducere a PSD care a câştigat alegerile din 2016, am realizat un capitol important din programul de guvernare, dar, din păcate, viziunea mea politică diferă faţă de modul în care actuala echipă de conducere a înţeles să guverneze. Cei care conduc astăzi PSD nu înţeleg că prin politică trebuie să uneşti oamenii. Ei aleg ca prin politică să îi divizeze. De când este preşedintele PSD, Liviu Dragnea a divizat întreaga societate, inclusiv viaţa internă de partid”, a transmis Georgian Pop presei, conform Agerpres.

Plecarea lui Georgian Pop estea a doua din PSD către Pro România în această săptămână, după cea a ex-premierului Mihai Tudose. Georgian Pop a dat semne că nu mai cadrează cu direcția aleasă de PSD, în 2018 acesta și-a arătat nemulțumirea față de tabăra Liviu Dragnea.

 Este nevoie de o schimbare la nivelul managementului organizaţional al PSD. Dacă lucrurile funcţionau bine, nu ajungeam în situaţia actuală. Este pentru prima dată în istoria PSD când, la jumătatea guvernării, PSD se confruntă cu o astfel de situaţie. Ca sociolog, mă îngrijorează paradoxul scăderii PSD în sondaje la mijlocul ciclului electoral, în condiţiile unei guvernări performante (creştere economică, măriri de salarii, pensii etc). Faptul că liderii unor organizaţii performante ale PSD ridică, în mod public, o serie de probleme, ne arată îngrijorarea existentă atât la nivelul conducerilor acestor organizaţii, cât şi la nivelul membrilor şi al simpatizanţilor partidului. Consider ca vocea acestor oameni nu trebuie sa fie ignorată. Succesul PSD în anii electorali 2019 şi 2020 depinde de maniera înţeleaptă în care vom reuşi să gestionăm provocările acestor zile”, a scris în septembrie Georgian Pop, pe facebook.

Foto:curentul.info