Potrivit unei decizii luate miercuri în CEx al PSD, primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, va fi suspendat din PSD pentru perioadă de şase luni. Conform unor surse din partid citate de Mediafax, decizia de suspendare a primarului Negoiță, are la bază “atacurile repetate” pe care Robert Negoiţă le-ar fi avut la adresa liderilor PSD.

De asemenea, în ședința CEx a PSD de miercuri, s-a decis înlocuirea senatorului Şerban Nicolae din funcţia de lider al grupului parlamentar PSD din Senat. Potrivit aceleiași surse, locul acestuia ar urma să fie luat, din septembrie, odată cu începerea noii sesiuni parlamentare, de senatorul Liviu Lucian Mazilu.

Şerban Nicolae a candidat pentru funcția de președinte al PSD la CExN-ul din 29 iunie împotriva premierului Viorica Dăncilă. Totodată, anterior deciziei luate miercuri în CEx, Șerban Nicolae a anunţat că senatorii social-democraţi nu îi sprijină candidatura lui Mugur Isărescu ca guvernator BNR, deşi liderul partidului, Viorica Dăncilă, anunţase anterior că PSD-ALDE au decis în coaliţie să îl susţină pe Isărescu.

Tot în ședința informală, PSD și-a ales cu vot în unanimitate și noul trezorier în persoana senatorului de Constanța, Ștefan Mihu care îl va înlocui după nouă ani pe Mircea Drăghici, în urma demisiei acestuia.

Așadar avertismentul dur lansat de premierul Dăncilă pentru contestatarii săi din partid imediat după Congresul în care a fost validată ca președinte prin vot alături de o nouă echipa de conducere a partidului, se pare că începe să își producă efectele în interiorul partidului.

Foto:Mediafax