Senatorul Daniel Zamfir a reacționat, sâmbătă, după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus că proiectul PSD „O familie, o casă“, proiect prin care se urmărea sprijinirea persoanelor cu venituri reduse în demersul achiziționării unei case, nu este interesant pentru liberali.

„Bugetarul <<praf>> de la finanţe e de neoprit! După ce a ales momentul potrivit pentru declaraţiile iresponsabile şi a prăbuşit leul, după ce ne-a anunţat că-l deranjează că Hidroelctrica şi CEC-ul încă mai sunt societăţi de Stat, tiribombistului nu-i place nici programul <<Prima casă>>. Libertarianul frustrat, încă ancorat în capitalismul anilor ’90 când se urmărea profitul cu orice preţ – obiectiv pus de el practică în 2008 -, îi atacă acum pe tinerii doritori de locuinţe familiale, şi dă şi o lovitură puternică sectorului contrucţiilor care merge, practic, cel mai bine în România.
Aşadar, profitul-mai ales pentru sistemul bancar-cu orice preţ! Asta e politica libertariană a lui Cîţu!”,

a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Potrivit MFP, în proiectul criticat de Florin Cîțu au fost modificate condiţiile de accesare prin introducerea unui prag de venit pentru beneficiari, dar şi a preţului maxim de achiziţie al locuinţei care poate fi achiziţionată prin Programul „O familie, o casă” dar și alte beneficii acordate pe întreaga perioadă de finanțare.

Foto: Digi24