În urma discuțiilor de aproape 5 ore purtate miercuri în ședința CExN a PSD, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD a decis propunerea lui Daniel Suciu pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi a lui Răzvan Cuc la portofoliul Transporturi, precizând că miercuri va trimite propunerile preşedintelui Klaus Iohannis, pe care îl va suna în prealabil, manifestându-și speranța să găsească de această dată înțelegere, potrivit mediafax.

„Am hotărât ca la ministerul Transporturilor să meargă Răzvan Cuc, care a mai ocupat această funcţie, şi are experienţă necesară pentru a prelua acest minister. Iar la Ministerul Devoltării Regionale şi ca vicepremier, Daniel Suciu. Acestea sunt cele două nominalizări votate înc adrul CEx care cred eu trebuie acceptate de Iohannis. Mâine (miercuri – n.r.) voi trimite nominalizările către Cotroceni. Îl voi şi suna pe preşedintele Iohannis şi sper să înţelegem că toţi trebuie să fim responsabili şi să fim conştienţi că oamenii aşteaptă de la noi multe lucruri pe care le-am promis şi să înţelegem faptul că deţinem Preşedinţia Consiliului UE şi avem foarte multe dosare care ţin de Minsterul Transporturilor şi Dezvoltării. Cred că dincolo de jocuri politice, mai important este ceea ce se întâmplă în ţară”

A declarat, Viorica Dăncilă.

De asemenea, tot potrivit sursei citate, președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat la sfârșitul ședinței CExN, că în cazul unui nou refuz din partea președintelui și în ce privesc aceste două noi propuneri, va avea loc o nouă ședința a liderilor PSD, în care va avea loc o decizie “mai apăsată”.

“Am stabilit că, daca va refuza şi aceste două propuneri, ceea ce ar fi exagerat, o sa ne întrunim din nou şi o să luăm o decizie mai apasată”

A declarat, Liviu Dragnea la finalul ședinței CExN.

În ce îl privește pe Răzvan Cuc, reamintim că acesta a mai fost ministrul Transporturilor în guvernul Tudose, Dragnea fiind de părere că a avut un mandat bun la acel moment, însă a fost forțat atunci să își dea demisia.

“Răzvan Cuc a avut un mandat bun la ministerul Trasnsporturilor, dar şi-a dat demisia. Ştiţi discuţiile de atunci, au fost nişte presiuni şi a fost forţat să îşi dea demisia.” 

Noile propuneri venite din partea PSD pentru cele două ministere vin în contextul refuzului președintelui Iohannis de a numi alte trei propuneri pentru respectivele fotolii, atât Ministerul Transporturilor cât și cel al Dezvoltării fiind în interimat încă de la sfârșitul lunii noiembrie.

Sursa foto: realitatea