Senatorul PNL, Daniel Fenechiu, într-o postare pe Facebook, îi atrage atenția liderului Plus, Dacian Cioloș, că deși se reclamă drept un om nou în politică, acesta a fost ministrul susținut de PLN, comisar european cu sprijinul PDL dar și premier cu girul PSD, amintindu-i că el este responsabil de inițierea inițiativei recursului compensatoriu în loc să fi dat ordonanță cu alegerea primarilor în două tururi . Reacția senatorului PNL vine după ce, Dacian Cioloș a declarat că președintele Ioahnnis este un “preşedinte fără soluţii.

“Sa spui despre omul care te-a investit cu incredere si te-a numit Prim Ministru, “Presedinte fara solutii”, spune mult despre tine…Nu de alta, dar daca, in loc sa initiezi recursul compensatoriu- e adevarat cu 3 zile la luna, nu cu 6 cum l-au finalizat Nicolicea&Co, ai fi dat ordonanta cu alegerea primarilor in doua tururi, cu siguranta Presedintele ar fi avut mult mai multe solutii…
Cand insa, “uiti” ca ai fost ministru politic intr-un guvern al PNL, comisar european desemnat de PDL si sef al unui guvern sustinut si de PSD si te crezi “om nou”, e bine, din cand in cand, sa-ti mai aminteasca cineva ca “amnezia “ nu tine in politica multa vreme…”se arată în mesajul postat de Daniel Fenechiu pe Facebook.

În timpul unui miting electoral al Alianței 2020 USR-PLUS desfășurat duminică la Timișoara, liderul Plus, Dacian Cioloș a susținut că statul român nu funcţionează la potenţialul său maxim. Principalii vinovați în opinia fostului prim-ministru fiind Parlamentul, care este “rău intenţionat” dar şi preşedintele României, catalogat de liderul Alianței, drept un  “preşedinte fără soluţii“.

“Un Parlament rău intenţionat şi un preşedinte fără soluţii pun statul într-un echilibru precar, care foloseşte electoral ambelor părţi. Din ecuaţie lipsesc cetăţenii şi interesul social. Vom face o reformă constituţională profundă care pleacă de la aceste realităţi şi care să aibă în vedere şi interesul social.” a declarat Dacian Cioloș.

Acesta consideră că viitoarea Constituţie a României trebuie să definească mai clar responsabilitatea guvernării, preşedintele şi guvernul trebuind să lucreze împreună, dar pentru aceasta preşedintele ţării trebuie să îşi asume decizii. Tot legat de viitoarea Constituție, liderul Plus a declarat că în momentul în care un referendum de suspendare a șefului statului eșuează, Parlamentul trebuie dizolvat.

Foto:Cotidianul