Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, s-a arătat dispusă să participe la o dezbatere electorală televizată cu actualul președinte, Klaus Iohannis. Dăncilă a declarat că va trimite luni sau marţi o scrisoare oficială pentru a îl invita pe contracandidatul său la o dezbatere electorală, în care fiecare să prezinte ce îl recomandă pentru funcţia de Preşedinte al României.

„Eu chiar de azi îl invit pe domnul Iohannis la o dezbatere unu la unu, o dezbatere în care în primul rând trebuie să vorbim despre ceea ce am realizat. Dl. Iohannis cât a realizat din ceea ce a promis, iar eu să spun ce am făcut cât am fost premierul României”,

a afirmat, potrivit Mediafax, Viorica Dăncilă, luni, la sediul PSD.

Deși înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale Viorica Dăncilă i-a mai propus președintelui Klaus Iohannis o dezbatere, de data aceasta liderul PSD va lansa invitația la dezbatere printr-o scrisoare oficială. Dăncilă a subliniat faptul că preşedintele Klaus Iohannis are obligaţia faţă de români să participe la o dezbatere înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

„Da, voi face şi un demers oficial. Îi voi adresa o scrisoare oficială domnului Iohannis. Azi (luni – n.r.), mâine (marţi – n.r.) o să trimit şi scrisoarea. Când doreşte dumnealui. E o obligaţie faţă de români. Spunem ceea ce am realizat şi ce ne propunem pentru perioada următoare”,

a completat Dăncilă.

Tot luni, prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a declarat, la Digi 24, că, personal, nu consideră că președintele Iohannis ar avea subiecte de discuție cu Viorica Dăncilă într-o dezbatere electorală, pentru că aceasta a fost preocupată de interesele clientelei, ale persoanelor cu probleme infracționale, „este incompetentă și a făcut foarte mult rău“.

Șeful campaniei PSD la alegerile prezidențiale, Lia Olguța Vasilescu, i-a trimis luni șefului campaniei PNL, Dan Motreanu, o scrisoare în care solicită organizarea de comun acord a două dezbateri între finaliști, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

„Lipsa unei dezbateri între principalii candidați a reprezentat un viciu al procesului electoral și o problemă de transparență în ceea ce privește programele acestora pentru mandatul de președinte al României”

informează PSD.

„Domnule Motreanu, cetățenii români au decis duminică, pe 10 noiembrie 2019, că în turul al doilea al alegerilor prezidențiale se vor confrunta candidatul PNL, domnul Klaus Iohannis și candidatul PSD, doamna Viorica Dăncilă.

Echipa de campanie a PSD consideră că această confruntare trebuie să includă dezbateri față în față între doamna Dăncilă și domnul Iohannis. E foarte important, din punctul nostru de vedere, ca cetățenii să poată face direct comparația între cei doi candidați și să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie președintele României pentru următorii cinci ani.

Doamna Dăncilă a exprimat în mod public, în repetate rânduri, dorința de a avea dezbateri cu domnul Iohannis, însă solicitările dumneaei au rămas fără răspuns. Lipsa unei dezbateri între principalii candidați a reprezentat un viciu al procesului electoral și o problemă de transparență în ceea ce privește programele acestora pentru mandatul de președinte al României. Sperăm că această situație nu se va repeta în turul al doilea. Datorăm cetățenilor români o dezbatere deschisă și cinstită despre proiectele pe care cei doi candidați le au pentru România.

Prin urmare, vă înaintez prin prezenta scrisoare o solicitare de a organiza, de comun acord, cel puțin două dezbateri între doamna Dăncilă și domnul Iohannis înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie. Suntem deschiși oricărei variante care presupune organizarea acestor dezbateri într-un cadru transparent și cu moderatori imparțiali, astfel încât cei doi candidați să beneficieze de șanse egale.

Aștept cât mai curând acordul dumneavoastră de principiu, pentru a putea stabili apoi împreună detaliile dezbaterilor”

a scris șeful de campanie PSD, Lia Olguța Vasilescu, în scrisoarea trimisă staff-ului de campanie PNL.

Scrisoarea o puteți citi, aici!

Foto:inpolitics.ro