Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat duminică seara la Antena 3 că dacă ALDE va decide ieşirea de la guvernare va căuta soluţii astfel încât să obţină numărul de voturi necesare pentru a-şi duce „până la capăt misiunea“. Aceasta i-a trasmis liderului ALDE că „nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie” și susține că va avea o discuție cu Călin Popescu Tăriceanu pe această temă.

„Nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie, este responsabilitatea întregii alianţe. Percepţia publică este despre coaliţie şi guvernare. Cifrele demonstrează că nu e perfect, dar e guvernare eficientă. Cât suntem a doua ţară cu cea mai mare creştere economică, după Ungaria, cred că aceste lucruri arată că guvernarea merge în direcţia bună, atâta timp cât ne ţinem promisiunile. O să discut cu domnul Tăricea, de ce a fost atât de supărat”, a declarat, potrivit Mediafax, Viorica Dăncilă, la Antena 3.

În eventualitatea în care ALDE ar decide să părăsească coaliția de guvernare, premierul Dăncilă susține că poate găsi soluții astfel încât să poată obține suficiente voturi pentru a duce mandatul de premier la bun sfârși. Deși neagă că ar avea o înțelegere politică cu liderul PNL, Ludovic Orban, Dăncilă consideră că în acest moment, chiar și în condițiile în care ALDE ar decide să treacă în opoziție, în prag de alegeri prezidențiale, PNL nu și-ar asuma riscul unei noi moțiuni de cenzură. „Nu este nicio înţelegere politică. Ce înţelegere politică să am cu dl. Orban? Am uitat de plângerea pentru înaltă trădare depusă de dl. Orban împotriva mea? Nu. Eu cred că este un calcul matematic. Am văzut la ultima moţiune de cenzură care este rezultatul şi cred că un nou eşec înainte de prezidenţiale nu ar face foarte bine PNL şi cred că este un calcul politic. Ştiu că nu o să aibă voturile necesare pentru ca moţiunea să treacă şi orice înfrângere ştiţi bine că se contabilizează. În momentul în care porneşti la un război trebuie să ai şansa de câştig, dacă vezi că nu ai şansa de câştig, e bine să nu porneşti“, a mai spus Dăncilă.

Potrivit sursei citate, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că la sfârșitul acestei luni, Guvernul va lua o serie de măsuri legate de înăsprirea pedepselor pentru criminali şi violatori, în contextul cazului de la Caracal. Potrivit declarațiilor prim-ministrului, deși susține că a promis că nu vor mai exista OUG pe teme care ţin de justiţie, în contextul crimelor de la Caracal, este vorba de o  reparaţie morală.

„Am spus că nu mai intervin în justiţie şi nu mai vreau să dau prin OUG decizii care ţin de justiţie, dar cred că e reparaţie morală să avem închisoare pe viaţă pentru crime şi pedepse aspre pentru violatori. Am spus că voi face şi voi face”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, pe 8 august, că va da o ordonanţă de urgenţă pentru înăsprirea pedepselor aplicate criminalilor, violatorilor şi pedofililor, prin care va introduce inclusiv pedeapsa închisorii pe viaţă.

Foto:Antena3.ro