Dan Barna, candidatul Alianţei USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, a susținut luni, la Ploiești, că dorește o dezbatere publică pe teme electorale cu principalii contracandidați, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Dan Barna a mai adăugat că se aşteaptă ca această dezbatere să aibă loc înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

„Invit în mod public şi oficial şi pe preşedintele Iohannis candidatul PNL şi pe doamna Dăncilă, candidatul PSD la o dezbatere despre ce fel de Românie vrem să vedem mai departe, o Românie în care ridicăm din umeri dacă ne dispar pădurile şi o Românie în care lucrurile trebuie păstrate în această logică, de pe azi pe mâine, sau o Românie modernă şi o Românie performantă? Eu am nişte puncte de vedere, sunt convins că şi domniile lor au diverse viziuni despre cum ar trebui să arate România. Îi invit la o dezbatere deschisă, transparentă în faţa cetăţenilor despre cum trebuie să arate viitorul acestei ţări”,

a declarat, potrivit Mediafax, Dan Barna.

Recent, Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a declarat că este dispusă la o confruntare electorală unu la unu cu președintele Iohannis și susține că nu a primit niciun răspuns din partea acestuia la invitațiile anterioare. „Sper ca domnului președinte să nu îi fie teamă de o confruntare 1 la 1 cu o femeie, ar fi rușinos pentru dl președinte să aibă o astfel de abordare. Eu vreau doar atât, dânsul să spună ce a făcut în 5 ani de activitate, eu să spun ce am făcut în 20 de luni de activitate”, a declarat Dăncilă.

Singura confruntare electorală anunțată și confirmată până acum între candidații la prezidențiale va avea loc marți, 22 octombrie, în cadrul emisiunii „Legile Puterii”, moderată de Denise Rifai la Realitatea TV, între candidatul PMP, Theodor Paleologu și candidatul UDMR, Kelemen Hunor.

Foto:Digi24