Preşedintele USR, Dan Barna, s-a aflat joi la Deva însoțit de o parte din candidaţii Alianţei USR Plus la alegerile pentru europarmanetare, prilej cu care au avut loc și întâlniri cu susținătorii din Deva şi Brad. Dan Barna a criticat actuala guvernare despre care s sustinu că aceștia au avut un singur obiectiv de la preluarea guvernării, şi anume “atacul pe Justiţie”.

“Referendumul pe care preşedintele Klaus Iohannis îl declanşează pe 26 mai va demonstra că România s-a săturat de minciună şi de impostură”

A spus Dan Barna potrivit agerpres.ro.

“Referendumul acesta, nu am niciun dubiu, va confirma ceea ce, deja, un milion de români ne-au spus, prin semnătura lor, referitor la iniţiativa ‘Fără penali’. Referendumul iniţiat de preşedinte nu face decât să facă vizibil majorităţii, să-i facă vizibil lui Liviu Dragnea, că România s-a săturat de minciună şi de impostură. Este un referendum care vrea să oprească modalitatea în care PSD şi ALDE au înţeles să guverneze România, minţind cu un program de guvernare cu cartonaşe colorate despre Raiul pe Pământ pe care-l vor aduce în România, şi, de fapt, de a doua zi, singurul obiectiv a fost atacul pe Justiţie în cele mai perverse şi mai greu anterior de imaginat modalităţi. Acest referendum este gândit să (…) transmită mesajul cetăţenilor că România trebuie să revină la o guvernare despre cetăţeni şi despre Europa şi nu la o guvernare despre cum scapă Liviu Dragnea de puşcărie”

A mai spus Dan Barna potrivit sursei citate, ținând să sublinieze și faptul că Alianţa USR Plus va veni la guvernare, “cel târziu în 2020” și că va respectă rezultatele referendumului din 26 mai, dar şi rezultatul referendumului din 2009 referitor la stabilirea numărului maxim de parlamentari.