Dacă în urmă cu doar două zile președintele USR Dan Barna declara că USR își menține fermă poziția conform căreia USR nu intră la guvernare, ci doar va susține un guvern fără PSD, după declarația lui Cioloș care susținea că PLUS este pregătit oricând să intre la guvernare,  Dan Barna o dă la întors la Tulcea (nu la Ploiești), că și USR este pregătit de guvernare în orice moment.

„Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, dar este nevoie de o majoritate parlamentară care să facă posibilă reformele de care are nevoie România. Nu mai putem prosti la nesfârşit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni altcineva. Considerăm că aceste reforme pot fi făcute cu o majoritate parlamentară”,

a declarat Barna joi, la Tulcea.

În urma crizei politice datorate plecării ALDE de la guvernare și refuzului președintelui Iohannis de a accepta remanierea, liderul USR Dan Barna declara că el și formaţiunea politică din care face parte vor intra la guvernare doar când vor fi siguri că au o majoritate confortabilă să poată guverna singuri, însă au anunțat că susțin orice guvern fără PSD. În contrareplică, partenerul de coaliție, Dacian Cioloș, declara că el și formațiunea pe care o conduce sunt oricând gata să intre la guvernare, având chiar un program de guvernare pregătit să îl propună.

Foto: agerpres