Liderul USR, Dan Barna, chestionat de jurnaliști  într-o conferinţă de presă susținută la Bistriţa pe tema anulării de către PSD a mitingului electoral din București, acesta a spus că social-democraţii au luat această decizie “de frică“, după ce au fost huiduiţi în alte zone ale ţării. Recent, social-democrații anunțaseră prin vocea secretarului general al partidului, posibilitatea organizării un miting la București. Deși Codrin Ștefănescu a anunțat că PSD nu vrea să blocheze orașul cu organizarea mitingului, Dan Barna este de părere că aceștia au renunțat să organizeze mitingul de frică.

“De ce a renunţat PSD la miting? De frică, pentru că, după ce, în zonele unde credeau că se duc ca jupânii şi oamenii le cad la picioare, au văzut că cetăţenii sunt exasperaţi şi sătui de ceea ce se întâmplă de doi ani şi jumătate şi huiduie şi le reproşează, de fapt, că şi-au bătut joc de România, au înţeles că şi în Bucureşti ar fi avut exact aceeaşi soartă, pentru că, de fapt, România este exasperată de această non-guvernare PSD-ALDE, care aproape ne-a scos din Europa”, a afirmat, potrivit Agerpres, liderul USR.

Totodată, Dan Barna a declarat că mitingul electoral  al Alianței 2020 USR-PLUS, programat să aibă loc pe 24 mai la Bucureşti, va fi unul la care oamenii sunt invitaţi să participe ”ca la picnic”. Liderul USR a mai adăugat că liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a confirmat participarea la mitingul Alianţei 2020 din 24 mai.

Legat de mitingul din Parcul Izvor organizat de Alianța 2020 USR-PLUS în data de 24 mai , Dan Barna a declarat că se vrea a fi un miting normal, un miting uman şi un miting civic, exact cum trebuie să fie politica în România.

“Da, facem mitingul la Bucureşti, va fi în Parcul Izvor, va fi un miting deosebit de ceea ce înseamnă… va fi un miting la care oamenii sunt invitaţi să vină ca la picnic, cu copiii, cu familia, va fi un miting normal, un miting uman şi un miting civic, exact cum trebuie să fie politica în România. Am ajuns aici pentru că ani de zile am considerat că politica trebuie să o facă ceilalţi, şi noi, oamenii decenţi, să ne vedem de viaţă, de familie, de serviciu, de vacanţe, de alte lucruri. Acum trebuie să înţelegem că, dacă nu facem politică, nu avem nicio şansă şi, de aceea, politica este singura opţiune pe care o avem ca să schimbăm România, implicarea politică. De aceea facem mitingul, nu ne interesează ce fac celelalte partide, evident”, a spus Dan Barna.

Foto:Facebook