Președintele USR, Dan Barna, într-un mesaj postat pe Facebook, salută declaraţia de miercuri a președintelui Klaus Iohannis cu  privire la organizarea de alegeri anticipate în primăvara anului viitor. Barna susține că alegerile anticipate reprezintă „soluţia onestă”, în condiţiile în care Guvernul PNL este unul minoritar. Totodată, liderul USR amintește că organizare de alegeri anticipate a fost soluția propusă de USR încă din primăvara acestui an, fiind totodată și una dintre cerințele Uniunii la momentul în care s-a negociat susținerea Guvernului Orban.

„Salut declarația președintelui Klaus Iohannis privind nevoia de organizare a alegerilor anticipate. A fost o soluție pe care Alianța USR PLUS a propus-o încă din primăvară. În condițiile în care avem un guvern minoritar, lipsit de sprijinul unei majorități reformiste, anticipatele sunt soluția onestă. Înțeleg și rezervele legate de un posibil refuz al PSD de a se ralia acestei soluții. De aceea, fac un apel la noua conducere a PSD să înțeleagă că ambiguitatea nu servește nimănui. Îi invit și pe ei să aibă curajul de a merge în fața românilor pentru a le cere votul. Alianța USR PLUS va participa după alegeri la orice formulă guvernamentală hotărâtă să facă reforme și să întărească direcția pro-occidentală fără rezerve a țării”,

a transmis președintele USR, Dan Barna.

Miercuri, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că își dorește organizarea de alegeri anticipate în primăvară, arătând că va avea discuţii pe acest subiect cu toţi liderii politici.