Prezent duminică seara la protestul din Piața Victoriei, liderul USR, Dan Barna, a declarat că ordonanța OUG 7/2019 “atacă” justiția din România. Acesta s-a declarat optimist, la fel ca acum doi ani când OUG 17 a Guvernului Grindean a fost retrasă la presiunea străzii, tot așa liderul USR, speră că se va întâmpla și în cazul OUG7.

“În acest moment România este agresată masiv prin ordonanţa 7. Ordonanţa 7 atacă în mod dramatic justiţia din România şi societatea şi ţara trebuie să reziste. Miile acestea de oameni din piaţă sunt aici pentru a transmite acest mesaj. Şi alianţa USR – PLUS este în prima linie în această luptă a societăţii româneşti pentru normalitate şi supravieţuire. Suntem aici, alături de cetăţeni, cu cetăţenii, pentru că alianţa USR – PLUS a devenit în momentul acesta speranţa de normalitate şi speranţa de o Românie europeană. Trebuie să rezistăm ca ţară şi vom rezista. Mile de oameni confirmă acest lucru. (…) Exact acum doi ani, Guvernul Grindeanu, după ce a dat ordonanţa 13, atunci, ‘noaptea ca hoţii’, a înţeles grozăvia gestului şi în urma protestelor societăţii a retras-o. Suntem la doi ani mai târziu, filmul pare că se repetă, situaţia se repetă, doamna Dăncilă acuma, brusc, s-a gândit că poate nişte consultări ar putea să mai lămurească dacă a fost bine sau nu că a semnat pe acea fiţuică făcută de domnul Toader şi am încredere că acest protest şi acţiunile din zilele următoare vor duce la un rezultat similar sau e necesar să ducă la un rezultat similar, respectiv această ordonanţă să fie retrasă pentru că magistraţii ştiu foarte bine ce înseamnă această ordonanţă, magistraţii ştiu foarte bine că vor fi subordonaţi unor ordine de la partid, de la PSD şi de aceea este şi protestul lor din aceste zile şi de aceea este foarte bine că au ieşit să protesteze”, a spus Dan Barna, conform Agerpres.

Într-un comunicat al CSM, luni 25 februarie, se va dezbate în plenul Curții efectele adoptării OUG 7/2019. Anunțul vine în urma protestelor întreprinse de judecători și procurori vineri.

”Luni, 25 februarie 2019, orele 10, se va întruni şedinţa Plenului având ca unic punct pe ordinea de zi dezbaterea efectelor adoptării OUG nr.7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse. Consiliul Superior al Magistraturii asigură, pe această cale, atât corpul magistraţilor, cât şi opinia publică de preocuparea sa constantă pentru consolidarea statutului funcţiei de judecător şi procuror, necesară protejării efective a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor” se arată în comunicatul CSM.

Până la soluționarea OUG 7, Dan Barna crede că singura soluție este ca societatea și țara trebuie să reziste la atacurile asupra justiției.

Câteva mii de persoane au participat la protestele desfăşurate duminică seara în Piața Victoriei și în marile oraşe din ţară, faţă de OUG 7/2019 ce aduce modificari la legile justiţiei.

Foto:Facebook