Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, anunță că va fi prezent în Piața Victoriei alături de membrii USR.

“În istoria unei naţiuni există date care îşi pierd rapid rezonanţa de cifră de calendar şi devin simboluri care poartă în ele emoţia unei societăţi sau generaţii. 1 decembrie, 9 mai, 24 ianuarie sau 22 decembrie sunt astfel de date. Oamenii reţin impresia şi emoţia unui eveniment major şi după o vreme, nişte ani, data lui devine referinţa afectivă a acelei ţări. Nu cred că există convertire mai rapidă a datei în simbol precum în cazul lui 10 august. Am fost acolo anul trecut, ne-am luat raţia de gaz şi bastoane distribuită de Guvern. Membrii noştri vor fi şi astăzi în Piaţa Victoriei, printre cetăţeni, alături de ei, aşa cum suntem de trei ani. Nu vom strânge semnături în piaţă şi nu vom face acolo campanie. 10 august este de-acum despre respectul României de pretutindeni. Respect diaspora, respect România”

a scris Dan Barna pe Facebook.

„La un an de la 10 august însângerat, nu s-au schimbat foarte multe. A dispărut Liviu Dragnea de pe scena politică, dar partenerii lui fideli în atacarea sistematică a statului de drept și a democrației se află în continuare la butoane.

Frâiele guvernării se află tot la Viorica Dăncilă, iar rezultatele dezastruoase au devenit, între timp, certitudine.

Nu în ultimul rând, cei care au ordonat forţelor de ordine să gazeze, fugărească şi lovească oameni paşnici, inclusiv bătrâni, femei şi copii, nu au răspuns în faţa legii. În plus, mulţi dintre cei care au coordonat reprimarea protestului în urmă cu exact un an se află bine mersi în aceleaşi funcţii.

În opinia USR, din toate aceste motive, dar şi din altele, românii sunt nevoiţi să iasă din nou în stradă, iar lupta lor se va termina doar când România va deveni o ţară cu adevărat liberă şi prosperă, o ţară în care tinerii vor dori să rămână şi să-şi construiască un viitor.

Membrii USR au fost în Piaţa Victoriei pe 10 august 2018 şi, asemenea multor protestatari prezenţi, au simţit pe propria piele gazele şi bastoanele jandarmilor. Membrii USR vor fi şi astăzi în piaţă şi ori de câte ori este nevoie”,

anunţă USR.