Originar din Sibiu, Dan Barna, candidatul USR la alegerile prezidențiale, a declarat marți că-și va lansa „viziunea de ţară” în orașul natal, vineri, cu o zi înainte de startul oficial al campaniei prezidențiale. Barna și-a motivat alegerea făcută prin faptul că dorește să pornească în campania electorală de „acasă“.

Totodată, Dan Barna a declarat marţi, după ce şedinţa Camerei Deputaţilor a fost suspendată din lipsa cvorumului necesar la votul pentru vacantarea unui mandat, că sala era în realitate plină şi că PSD ar fi boicotat votul. Liderul USR susţine că modul în care s-a desfăşurat şedinţa de marţi demonstrează că PSD „a rămas acelaşi partid care apără infractorii, care face tot ce poate să păstreze în structura Parlamentului o persoană condamnată“.

„În momentul în care s-a cerut vot, s-a văzut că nu există cvorum, deşi exista. Era foarte clar. Sala Camerei Deputaţilor era plină, exista cvorum. PSD a decis să boicoteze, pentru a apăra un penal condamnat. (…) Miza este foarte clară. În locul acestui deputat, următorul deputat de la PMP ar fi votat pentru moţiunea de cenzură. Este miza de a mai ciupi un vot din blocul celor care vor ca moţiunea de cenzură să treacă”,

a declarat, potrivit Agerpres, liderul USR, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Barna s-a declarat optimist în ce priveşte rezultatul votului la moţiunea de cenzură. Barna a menţionat că, în cazul în care aceasta va fi adoptată, USR va merge la consultările de la Cotroceni, susţinând în continuare varianta alegerilor anticipate, prin nominalizarea a doi premieri în mod formal.

Dan Barna, președintele USR, a fost desemnat în cadrul Congresului USR desfășurat în luna iulie la Teatrul Național din București, drept candidat pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Cei peste 500 de delegaţi la Congresul USR au avut de ales între Dan Barna, Mihai Goţiu, Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca.

Şi premierul Viorica Dăncilă îşi va relansa, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale, chiar dacă moţiunea de cenzură va trece.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, la Romexpo, în prezenţa a 10.000 de persoane. În cadrul evenimentului, liderul PSD Viorica Dăncilă își va prezenta și programul de candidat.

Foto:mediafax