Într-o intervenție la DIGI24, Dan Barna, președintele USR, își declara clar și fără echivoc intențiile de susținere a lui Cioloș în privința unui mandat la Cotroceni, ceea ce poate fi considerat ca un prim semn ce anunță un posibil început de război pentru fotoliul prezidențial în cazul în care Dacian Cilos ajunge în turul doi.

”Construim un scenariu acum, în care Dacia Cioloș va decide să candideze din partea alianței și va avea susținerea și a colegilor din USR și susținerea colegilor din PLUS. Lucrurile sunt foarte clare. Sunt foarte pragmatic. Suntem în logica unei alianțe electorale. (…) Dacă vom ajunge la situația respectivă și dl. Cioloş va fi candidatul alianței, voi vota cu dl. Cioloş. Dacă vom ajunge în altă secvență în care ar fi dl. Iohannis și alt candidat, voi vota cu dl. Iohannis, este evident”

A declarat Dan Barna pentru Digi24.

Deși aparent această declarație este doar una cu carater pur electoral, este de remarcat faptul că acesta este și un prim semn semn al detașării Alianței 2020 USR + PLUS de președintele Iohannis, aceștia declarându-și clar intențiile de a obține puterea pentru ei și nu sprijinind un alt candidat dacă li se va oferi această șansă, lucru ce cu siguranță că a dat puțin peste cap calculele taberei Iohannis, care de acum probabil că au certitudinea unui contracandidat serios și puternic susținut, ce se adresează aceluiași electorat.

Sursa foto: facebook.com/DanBarnaUSR