Dan Barna, președintele USR, a fost desemnat sâmbătă, în cadrul Congresului USR desfășurat la Teatrul Național din București, drept candidat pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Cei peste 500 de delegaţi la Congresul USR au avut de ales între Dan Barna,  Mihai Goţiu, Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca.

Candidatul Uniunii Salvați România(USR) la alegerile prezidențiale, Dan Barna, a declarat după  validarea sa în poziția de prezidențiabil că, USR a mai făcut un pas în cadrul obiectivului Alianţei USR-PLUS de a guverna în 2020.

“Am mai făcut încă un pas în obiectivul Alianţei USR-PLUS de a guverna în 2020… USR m-a votat să reprezint acest partid şi vom vedea care este rezultatul şi propunerile din Alianţă pentru poziţia de candidat la preşedinţia României. Este un rezultat care cumva confirmă eforturile făcute de doi ani, de când conduc acest partid, de a ne dezvolta, de a creşte, de a fi ceea ce România are nevoie – un partid proaspăt, care să aducă societatea activă şi modernă în spectrul politic, pentru a putea să mergem mai departe spre Europa”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

În urma votului din Congres, Dan Barna a adunat 324 de voturi din 492 exprimate, câștigând detașat cursa internă în fața celorlalți trei contracandidați – Mihai Goțiu – 134 de voturi, Dumitru Stanca – 5 voturi și Dragoș Dinulescu – 3 voturi.

Foto:USR.ro