Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a confirmat faptul că unul dintre liderii Alianței 2020 USR-PLUS va candida la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Invocând rezultatele obținute de Alianță la alegerile europarlamentare din luna mai, Dacian Cioloș, a declarat luni la România TV că ori el ori liderul USR, Dan Barna, va fi “cu siguranţă” candidat la preşedinţie, precizând că este firesc ca Alianța să aibă un candidat.

 “În urmă cu câteva ore ne-am ridicat de la masă. Am avut prima zi de discuţii pentru constituirea unei alianţe politice, după ce a trecut alianţa electorală în urma alegerilor europarlamentare. Suntem în continuare în legătură, lucrăm împreună şi o să mergem împreună până la capăt, dincolo de orice insinuări”, a afirmat Cioloș.

Dacian Cioloş a afirmat că, în contextul rezultatelor de la alegerile europarlamentare din 26 mai, Alianţa 2020 USR PLUS va avea un candidat la prezidenţiale. În opinia liderului PLUS, clasarea pe locul trei în alegerile europarlamentare obligă Alianța să propună un candidat la prezidențiale.

“Am avut peste 22% la ultimele alegeri. Suntem una dintre cele trei forţe politice principale ale ţării. Vedeţi vreun argument să nu avem un candidat, în condiţiile în care suntem una din principalele forţe politice din ţară? Am putea noi explica cumva cuiva că nu avem candidat când am avut rezultatul ăsta? Deci e firesc. Nu are nicio legătură cu alte candidaturi de la alte partide. Fiecare partid are dreptul să îşi prezinte candidatura. O să discutăm despre programele noastre politice în campanie”, a precizat, potrivit Agerpres, liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Tot ieri, președintele USR Dan Barna a declarat, că își va asuma candidatura la prezidențiale, dacă USR și PLUS vor ajunge la această concluzie. Dan Barna a mai susținut că cele două partide vor merge, cel mai probabil, cu un tandem prezidențiabil – premier.

Declarațiile liderilor USR-PLUS vin în contextul în care în ultima perioada în presă s-au vehiculat informații conform cărora relația dintre cei doi lideri USR-PLUS s-a răcit, Dan Barna fiind candidatul preferat pentru prezidențiale, deși înainte de alegerile euro-parlamentare Cioloș era cel care pleca din această poziție în cadrul alianței.

Foto:Mediafax