Liderul PLUS, Dacian Cioloș, susține într-o postare pe contul personal de Facebook că a avut miercuri, la Bruxelles, o întâlnire cu premierul Ludovic Orban în cadrul căreia au discutat şi teme de politică internă pe care el, PLUS şi Alianţa USR-PLUS le consideră „urgente” şi care au mai fost discutate şi în luna decembrie.

Liderul PLUS s-a arătat nemulțumit de evoluția lucrurilor, susținând că majoritatea chestiunilor prioritare discutate în luna decembrie cu premierul Orban au bătut pasul pe loc.

„Dintre priorităţile pe care le-am discutat cu Orban la sfârşitul anului trecut prea puţine au fost atacate frontal de Guvernul PNL. Până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi şi a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic. În discuţia de azi, Ludovic Orban a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi şi a alegerilor anticipate, iar acest lucru este îmbucurător, de acum aşteptăm acţiune politică decisivă în acest sens”,

a scris, miercuri, Dacian Cioloş pe pagina de Facebook.

Un alt exemplu de tergiversare dat de Cioloș privește desființarea Secției speciale pentru magistrați. Liderul PLUS susține că singura acțiune concretă în acest caz a fost citirea unui Memorandum despre statutul acesteia, însă Memorandumul nu are niciun impact legislativ.

„Secția specială pentru magistrați nu a fost desființată, ci s-a citit în Guvern un Memorandum despre statutul acesteia care nu are niciun impact legislativ. Nu avem încă un calendar clar pentru desființarea sau impozitarea drastică a pensiilor speciale cum nu este deloc satisfăcătoare distribuția banilor pentru investiții în infrastructura mare – autostrăzi, căi ferate și spitale”,

a mai scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Dacian Cioloș reaminteşte că sprijinul Alianței USR-PLUS pentru Cabinetul Orban a fost condiţionat de anumite priorităţi şi se aşteaptă „urgentarea luării unor decizii” în condițiile în care Ludovic Orban a acceptat condițiile cerute de Alianță înainte de votul de învestitură din Parlament.