Declarațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, legate de faptul că, “Securiştii şi-au făcut două partide” făcute duminică seara stârnesc în continuare reacții din partea celor vizați. Dacă liderul ProRomânia, Victor Ponta a reacționat rapid la comentariul făcut de Dragnea, postând un mesaj incendiar pe facebook, Dacian Cioloș a fost mai ponderat, declarând că nici în USR și nici în partidul său nu sunt oameni care au venit “din vechiul sistem

“Unde sunt foştii lucrători ai Securităţii care sunt activi acum în politică? Nu cumva în PSD? Nu cumva exact acolo de unde domnul Dragnea strigă că alţii sunt securiştii? Asta e povestea pe care o auzim despre oameni pe care nu-i pot ei controla – ba sunt soroşişti, ba sunt ultranaţionalişti, ba sunt securişti, ba sunt vânduţi străinătăţii, e un narativ pe care încearcă să-l dezvolte, pentru că nu se pot lega, nu pot şantaja cu altceva şi atunci încearcă să folosească nişte termene care au marcat mentalul colectiv din România ca să murdărească ceva ce nu pot murdări altfel. Dar eu sunt convins că am ajuns într-un stadiu în care o parte importantă din societatea românească vede ce se întâmplă cu ochii deschişi şi începe să judece cu propria minte (…) şi nu se mai lasă manipulaţi. Sunt poveşti. Cine s-a fotografiat cu oameni din serviciile de informaţii? Cine a avut în partid din ’90 încoace oameni care au venit din vechiul sistem? Unde sunt oamenii aceştia? În niciun caz în PLUS, în niciun caz în USR, sunt acolo, în partidele vechi, care uitaţi unde au dus România”, a spus fostul premier la Digi 24, scrie Agerpres.

Chestionat în legătură cu motivul pentru care atât el(DacianCioloș) cât și partidul pe care îl conduce sunt o țintă predilectă pentru coaliția PSD-ALDE, acuzațiile legate de relațiile cu serviciile sau cu Soros, Dacian Cioloș crede că actuala coaliție simte că vine o amenințare.

“E bine să-i întrebaţi pe ei de ce în 2015 am fost bun şi am fost votat cu Guvernul în Parlament, apoi, în 2016, mai ales în a doua jumătate, am început să fim principala ţintă a atacurilor, cu toate că eram un guvern independent. Apoi, mai ales când am început să ne implicăm în viaţa civică şi politică, pentru că au simţit că vine o ameninţare, pentru că au simţit că putem coagula forţe din societate care până acum au stat deoparte şi au fost indiferente şi care au început să fie atente la ceea ce se întâmplă, forţe din societate cărora a început să le pese. Probabil că simt că se apropie un sfârşit şi eu cred că se apropie un sfârşit”, a mai adăugat Dacian Cioloş la Digi 24.

Foto:realitatea.net