Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat luni, la finalul şedinţei Colegiului Naţional al PMP, că  Partidulu Mişcarea Populară a decis demiterea a 17 preşedinţi de organizaţii pe motiv că au obţinut un scor electoral sub 5% la alegerile europarlamentare din 26 mai. Încă de la lansarea oficială a candidaților PMP pentru alegerile europarlamentare, mesajul transmis de conducerea PMP a fost unul clar, de asumare a rezultatului.

Eugen Tomac a mai anunțat că a fost stabilită totodată o strategie viitoare a partidului atât pentru alegerile prezidențiale din toamnă cât și pentru parlamentarele de anul viitor.

“Important este că am înţeles semnalul transmis de cetăţeni pe 26 mai. Pentru noi este un lucru extraordinar că PMP a obţinut peste 520.000 de voturi şi în analiza noastră am încercat să găsim cele mai potrivite măsuri pe care trebuie să le luăm pentru a reuşi ca cele 17 organizaţii, care au avut un scor sub media partidului, să obţină rezultate mai bune atât în toamnă cât şi la alegerile de anul viitor. Am luat decizia de a pune în aplicare o măsură pe care PMP a adoptat-o pe 2 februarie anul acesta, atunci când am spus că toţi preşedinţii care vor obţine scorul de sub 5% să îşi depună mandatul la dispoziţia partidului. Toţi cei 17 colegi au înţeles că este obligatoriu să respectăm deciziile pe care ni le-am asumat, prin urmare au fost revocaţi din funcţie 17 preşedinţi de organizaţii. Urmează ca întreaga conducere a partidului, împreună cu colegii din aceste judeţe să găsească cele mai bune formule pentru a consolida structurile respective”, a declarat potrivit Agerpres, Eugen Tomac.

Înainte de începerea şedinţei Colegiului Naţional al PMP, președintele Eugen Tomac s-a arătat deranjat de faptul că în urma scorului obținut de partid la europarlamentare, au apărut o mulțime de profitori pe care nu i-a văzut nimeni în ultimii ani. “După ce am anunţat că preşedintele Traian Băsescu şi eu mergem în Parlamentul de la Bruxelles, foarte mulţi foşti profitori s-au trezit în a-şi revendica identitatea politică, dar nu i-a văzut nimeni în ultimii trei ani pe aici şi trebuie să punem la punct şi această chestiune legată de evidenţa membrilor” a declarat Tomac.

La finalul ședinței, Eugen Tomac, potrivit sursei citate, a declarat că deciziile adoptate de Colegiul Naţional al PMP sunt importante pentru viitorul partidului.

“Suntem încrezători în şansele pe care le avem. Vom rămâne un partid de opoziţie activ. Împreună cu preşedintele Traian Băsescu ştim exact ce trebuie să le oferim românilor şi ne vom bate pentru obiectivele pentru care PMP militează, fie că ne referim la necesitatea de a adopta rapid legea cu privire la organizarea alegerilor prezidenţiale prin care PMP cere ca timp de două zile să voteze românii din diaspora, deci cu vot anticipat începând de sâmbătă dimineaţa (…) sau la revenirea la alegerea primarului în două tururi şi reducerea numărului de parlamentari”,

a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Foto:pmponline.ro