Președintele PNL, Ludovic Orban, anunță că PNL va merge la Cotroceni cu propunerea unui acord politic pentru declanșarea alegerilor anticipate, însă, dacă nu se va ajunge la acest acord, iar președintele i-o va cere, atunci PNL va merge cu o propunere de premier, „eu sunt candidatul susținut pentru funcția de premier”.

„Este o chestiune corectă să avem un acord politic pentru anticipate, dar ele ar putea avea loc după prezidențiale și numai cu un acord politic.

În cazul în care nu se naște acest acord pentru anticipate, noi ne vom prezenta oricum la Cotroceni, acolo unde vom merge cu o propunere de premier. Eu sunt candidatul susținut pentru funcția de premier.

Cu siguranță că, dacă președintele va cere PNL să preia guvernarea, suntem pregătiți”,

a spus Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Cu privire la miniștrii propuși pentru formarea unui viitor guvern, Ludovic Orban a declarat că aceste discuții urmează a fi purtate în forurile statutare ale partidului, „ce a fost ușor abia a trecut, greul abia acum începe”, a conchis președintele PNL.

Potrivit calendarului transmis de administrația prezidențială, PNL este primul partid invitat la consultările de la Cotroceni începând cu ora 11:00, USR începând cu 11:30, liderii UDMR de la ora 12:00, iar cei ai PMP de la ora 12:30.

Reprezentanții grupului parlamentar Pro Europa sunt convocați la ora 13:00, cei ai ALDE de la ora 13:30, reprezentanții minorităților naționale începând cu ora 14:00, iar social-democrații de la 14:30.