În vremea în care domnul Iohannis o respinge pentru a două oară pe doamna procuror Florea de la șefia DNA, motivând că această nu are aviz CNSAS, Constantin Buchet, șeful CNSAS aruncă bombă declarând că numirea Cristinei Tarcea la ICCJ de către domnul președinte Iohannis a fost făcută în lipsa avizului respectiv:

„Verificările la doamna Tarcea sunt în curs. Și acolo, dacă nu greșesc, sunt cereri din corespondența cu doamna secretar al CSM din 2016. (…) Sunt în verificări. La ora respectivă, acum câțiva ani, din câte rețîn, are o decizie din 2001 la cererea Ministerului Justiției. Practic s-a purtat această corespondență la nivelul anului 2016 cu CSM-ul. S-a solicitat traseul profesional. CSM a transmis că dosarul profesional este confidențial. Acum la cererea presei am reînceput verificările pentru a da un răspuns concret în temeiul legii”

Sursă.

Întrebat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro dacă la momentul numirii doamnei Tarcea în 2016, această s-a făcut în baza unui aviz, acesta a răspuns:

„Atunci nu!”

Adeverința Cristinei Tarcea datează din 2001 când CNSAS nu a avut acces la toată arhivă care a fost transferată abia în 2006-2007 la CSAT, fapt pentru care acel aviz obținut în 2001 la numirea sa din 2016 trebuia reconfirmat în baza arhivei mai sus menționate.

Sursa foto: youtube