În urma conferinței de presă susținută, luni, de Liviu Dragnea la Parlament, președintele ICCJ, Cristina Tarcea, susține că nu se uită la aceste declarații și nu este interesată de dramoletele politicienilor care se plâng de Justiție acuzând abuzuri deoarece “o hotărâre judecătorească nu poate fi desființată decât de o decizie judecătorească”.

“În general, nu urmăresc declarațiile politicienilor, nu mă interesează și asta nu pentru că aș avea un dispreț față de lumea politică, ci pentru că sunt judecător și încerc să stau imparțială, nu să mă uit la dramoletele prin care trec ei la un moment dat.

Dacă ei se simt îndreptățiți să vorbească despre abuzuri să știți că și justiția vorbește despre abuzuri, mai ales în ultimii ani.

Există niște principii ierarhice de drept: o hotărâre judecătorească nu poate fi desființată decât de o decizie judecătorească. Până în momentul în care o decizie nu este desființată de o decizie judecătorească totul este poveste.”

A declarat Cristina Tarcea, luni seară, la Realitatea TV.

Cristina Tarcea a mai susținut că deși mulți se străduiesc acum să o determine să renunțe la funcția de președinte a ICCJ, încă mai are putere și încă mai poate să lupte împotriva acestora.