Europarlamentarul Cristian Preda atrage atenția asupra prezenței europarlamentarului Maria Grapini pe lista de candidați PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. În opinia sa, este ilegal ca Maria Grapini, membră a Partidului Puterii Umaniste(PPU), să candideze la europarlamentare pe lista PSD, în condiţiile în care partidul înființat de Dan Voiculescu nu a încheiat o alianţă cu social-democraţii.

“E evident ilegal ca Grapini, membră a unei formațiuni numite PPU, să figureze pe lista PSD pentru europene. PPU nu a încheiat vreo alianță cu PSD și are un membru în BEC întrucât Grapini e deputată europeană. Agramata trișează. Ar trebui descalificată.” a scris Cristian Preda pe facebook.

La constituirea BEC, faptul că Maria Grapini deținea funcția de europarlamentar a dat dreptul PPU de a avea un membru în Comisia Electorală pentru alegerile europarlamentare, Mihai Traian Mustaciosu fiind reprezentantul PPU în comisie.

Maria Grapini figurează pe poziția a șasea în lista pentru alegerile europarlamentare a PSD, cu șanse reale de a ocupa încă un mandat de europarlamentar. Legat de candidatura Mariei Grapini, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat conform Digi24, ca aceasta este  „un europarlamentar pe care eu îl apreciez, o și cunosc de foarte mult timp, și tot partidul o apreciază – și cred că nu numai partidul – pentru pozițiile avute în Parlamentul European și adoptate fără rezervă, teamă sau ezitare. O bună româncă și un patriot bun