În urma anunțului Ministrul Justiției, Tudorel Toader, că se opune numirii Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef la Parchetul European, urmând în acest sens să trimită omologilor săi o lista cu abuzurile făcute de DNA și decizia CCR de demitere a acesteia din funcția de procuror-șef la DNA, Judecătorul Cristi Danileț, cunoscut și ca unul dintre cei mai vocali critici ai lui Toader și măsurilor din Justiție luate în ultima vreme, reacționează pe contul sau de facebook susținând că “Ceea ce spune și face ministrul justiției la adresa unui magistrat român este incalificabil”, afirmând ca este mandru sa fie coleg cu Kovesi!

“Ceea ce spune și face ministrul justiției la adresa unui magistrat român este incalificabil. Este jignitor pentru procurorul Codruța Kovesi și defăimător nu doar pentru justiția română, ci pentru însăși țara noastră, România, a cărei imagine în afară a fost grav șubrezită de acțiuni politice inacceptabile vizând justiția.
Urez mult succes doamnei procuror Codruța Kovesi pentru a fi numită la șefia Parchetului European! Sunt mândru să îi fiu coleg!”

Reacția lui Danileț vine după cea a fostului ministru al justiției Raluca Prună, precum și susținerea declarată din partea europarlametarilor, Monica Macovei și Cristian Preda.