Cosette Chichirău, deputată și lider USR Iași, a sărit la gâtul lui Dan Barna într-o intervenţie la Digi24, acuzându-l că nu a luptat împotriva lui Klaus Iohannis în cursa pentru Palatul Cotroceni. De altfel, Chichirău a spus că eșecul alianței se datorează faptului că liderul USR nu a dorit ca partidul să intre la guvernare, lucru ce a dus la incertitudine și lipsă de mobilizare în electoratul alianței. În acest sens, adversarul lui Dan Barna, Cosette Chichirău, anunță că „0 discuție cu PNL la nivel național trebuie făcută când mai repede” în ciuda faptului că Dan Barna se opune acestui lucru.

„Suntem dezamăgiți. Însă vin alegerile locale și acolo trebuie să ne concentrăm. E un scor mic. O analiză trebuie făcută. O discuție cu PNL la nivel național trebuie făcută când mai repede deși Dan Barna a spus acum o săptămână că o astfel de discuție este exclusă.

Au fost erori strategice! O eroare a fost faptul că nu a avut ceva de spus despre Klaus Iohannis. A costat destul de mult. Nu poți să te bați pentru locul doi dacă vrei să câștigi cursa prezidențială.

Și organizarea alegerilor interne în USR a fost o greșeală. Asta ne-a costat și la coeziunea internă. Nu a dat bine nici la public.

Dan Barna putea să fie mai curajos, mai bătăios. Noi nici la guvernare nu am intrat! E foarte greu să spui că vrei să fii președintele României când tu nu vrei să intri la guvernare”,

a declarat Cosette Chichirău, deputată și lider USR Iași.

Conform voturilor exprimate la secţiile de votare din țară şi diaspora, pe primul loc se clasează Klaus Iohannis cu 37,7%, urmat de Viorica Dăncilă cu 22,3%, iar pe locul trei se clasează Dan Barna cu 14,9%.

Foto: facebook