Corina Creţu, candidat al Pro România la alegerile europene pentru un nou mandat, a declarat, sâmbătă, la Iaşi că, la finalul mandatul său de comisar european rămâne cu un gust amar, motivul fiind acela că, Guvernul român a ignorat aproape total şansa obţinerii banilor europeni pentru a demara proiectele mari de infrastructură.

“Rămân cu gustul amar că Guvernul a ignorat aproape total şansele oferite de banii europeni pentru proiectele majore de infrastructură, atât în domeniul sănătăţii, cât şi cel de transport rutier. Proiectul spitalelor regionale semnat în 2015 stagnează de doi ani, nu ştim la Comisia Europeană încotro s-o luăm, aşteptăm clarificări de la guvernul României“, a declarat Corina Creţu, conform news.ro.

În conferința de presă, Corina Crețu a vorbit și despre problema arzătoare a autostrăzilor din regiunea Moldova. Comisarul european a declarat că a aflat din presă despre intenţia Guvernului de a construi tronsonul Ungheni-IaşI-Târgu Neamţ prin parteneriat public-privat, dar că nu există nicio notificare transmisă la Comisia Europeană pe această temă. Legat de autostrada  Iaşi-Târgu Mureş, Corina Crețu a declarat că există “bani bani puşi deoparte pentru acest proiect“, dar Comisia Europeană nu a primit nicio solicitare din partea Guvernului de la București.

“Pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, există Masterplanul aprobat în 2015. Există o listă de 29 de proiecte depuse de autorităţi pentru perioada 2014-2020, dar proiectele în sine nu au sosit la Comisie. Comisia Europeană trebuie notificată dacă vor parteneriat public-privat la autostrada Moldovei. Avem banii puşi deoparte pentru acest proiect, dar nu am primit nicio solicitare. Noi, Comisia Europeană, nu ştim cum să procedăm nici cu spitalele regionale mai departe. Suntem aproape de luna aprilie şi încă nu avem depuse studiile de fezabilitate pentru spitale. Aşteptăm să fie aprobate de Guvern. Am două regrete: spitalele regionale şi autostrada Moldovei“, a declarat Corina Creţu.

Prezent la conferință de presă, Victor Ponta, liderul Pro România, a intervenit și a precizat că motivul pentru lipsa solicitări de finanțare este acela că, PSD nu este interesat de fondurile europene, pentru că “nu mai pot să fure“

“E simplu, doamna Creţu e mai diplomată. Nu iau bani europeni, pentru că nu pot fura. Atunci când au luat bani europeni cu Tel Drum i-a prins OLAF-ul, după trei ani, după cinci. Nu pot să aranjeze licitaţia. Vreţi să vă spun cum e? Păi dacă nu poate lucra Tel Drum la autostrada Moldovei, atunci ei vin şi spun că o fac din parteneriat public-privat. Dar o vor face când va zbura porcul“, a spus Victor Ponta.

Foto:Facebook