Comitetul Executiv al PSD se va reuni, marți după-amiază, cel mai probabil la sediul din Kisellef, unde social-democrații vor lua în discuție strategia de campanie și excluderea fostului ministru al Justiției Ana Birchall, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Conducerea PSD va analiza rezultatul obținut de Viorica Dăncilă la primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit surselor. De asemenea, echipa de campanie a social-democraților se va întruni miercuri în ședință pentru a discuta despre strategia electorală a Vioricăi Dăncilă dinaintea celui de-al doilea tur al prezidențialelor.

Cu privire la rezultatele slabe din unele județe, președintele PSD a precizat că nu merge pe ideea excluderilor din partid.

„Nu, nu venim cu ideea de a face excluderi. Vom discuta pe fiecare județ, vom analiza fiecare localitate în parte, astfel încât la următoarele alegeri să avem rezultate mai bune. Vom discuta fiecare județ și vom analiza fiecare organizație în parte. E o analiză de partid normală, după alegeri. Fiecare președinte de organizație de județ trebuie să susțină ce a mers ce nu a mers”

a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la sediul PSD.

Întrebată dacă la ședința Comitetului Executiv vor fi demiteri ai unor lideri de filiale județene, președintele PSD a răspuns: „Nu merg de la această premisă. Eu cred că este important să vedem unde s-a greșit, care au fost motivele pentru care s-a ajuns la rezultate mai slabe în anumite județe și să avem o abordare constructivă”.

Sursele au precizat pentru MEDIAFAX că liderul PSD se va deplasa în țară și în diaspora în perioada de campanie electorală dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 24 noiembrie.

Klaus Iohannis, susținut de PNL, și președintele PSD, Viorica Dăncilă, sunt cei doi candidați de la alegerile prezidențiale care au intrat în cel de-al doilea tur de scrutin.

Viorica Dăncilă a anunțat pe 5 noiembrie că un CEx al PSD ar putea avea loc în această săptămână pentru a discuta despre o posibilă excludere a Anei Birchall din partid, având în vedere că a avut o altă linie decât cea a partidului cât a fost ministru al Justiției.