Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, ca propuneri de noi miniştri pe Dana Gîrbovan la Justiţie, Şerban Valeca la Educaţie şi Mihai Fifor la Afaceri Interne, a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul a mai anunțat că au fost validate ca propuneri de vicepremieri Ana Birchall, la parteneriate strategice, şi Iulian Iancu, pe probleme economice.

În acest moment, portofoliile de la Afaceri Interne şi Educaţie sunt asigurate interimar de Mihai Fifor şi Daniel Breaz. Mihai Fifor deţine şi portofoliul de vicepremier pentru parteneriate strategice.

Premierul Viorica Dăncilă a spus vineri, după ședința CEx, că nu are ce să-i reproșeze Anei Birchall și i-a adus la cunoștință de ce a ales să o propună pe Dana Gîrbovan pentru preluarea portofoliului la Justiție.

„Vreau la Ministerul Justiției un om cu foarte multă experiență, neînregimentat politic”,

a punctat Dăncilă, precizând că a discutat cu Dana Gîrbovan înainte.

Conform unor informații apărute pe surse, ministrul Justiției, Ana Birchall, se află la transmiterea acestei știri la Palatul Cotroceni, anunță surse politice pentru Antena 3. Decizia ministrului de a merge la Cotroceni vine în contextul în care premierul Dăncilă a decis înlocuirea ei cu Dana Gîrbovan.

Premierul a spus, după ședința CEx, că este foarte grav dacă Birchall a făcut acest lucru.

„Dacă a făcut acest lucru este foarte grav. Este membru PSD şi problemele le rezolvăm în interiorul partidului. I-am explicat dnei Birchall că vreau să fac această nominalizare pentru că vreau pe cineva din rândul magistraţilor care nu este înregimentat politic, să existe certitudinea că e bună conlucrare şi va exista consens”,

a declarat premierul, care a mai ținut să precizeze că nu a discutat aceste propuneri cu președintele Iohannis, însă nu vede niciun motiv ca Dana Gîrbovan să nu fie acceptată.

UPDATE: “Fake news – După ședința CEx am venit la Ministerul Justiției.” a scris Ana Birchall pe contul sau de pe o rețea de socializare, completând acest lucru cu o fotografie care o înfățișează la Ministerul Justiției. Dezmințire a unei vizite a Anei Birchall la Palatul Cotroceni a venit și din partea Administrației Prezidențiale.