Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, miercuri, că audierile miniștrilor propuși în executivul Orban din Comisiile de specialitate au fost un dezastru total. Acesta atrage atenția că, în ansamblul său, „Guvernul Orban este un adevărat pericol pentru țară“.

„Audierile au fost un dezastru total! Candidaţii PNL pentru funcţia de ministru au arătat în mod clar că sunt absolut ridicoli. Replicile lor vor rămâne mult timp subiect de băşcălie naţională. Iar guvernul Orban, în ansamblul său, un adevărat pericol pentru ţară. Parlamentarii PSD au făcut tot ce este posibil pentru a nu-i trece în comisii. Pe niciunul! În trei comisii chiar au reuşit! Din păcate, nu mai avem majoritate parlamentară. Pentru că sistemul i-a unit pe toţi, plus trădătorii de la noi, în scopul de-a pune mâna pe guvernare. Şi noi suntem singuri împotriva tuturor!”,

a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Cei trei miniștri nominalizați ce au primit aviz negativ la audierile din Comisiile de specialitate amintiți de Codrin Ștefănescu sunt Florin Cîţu la Ministerul Finanţelor Publice, Victoria Violeta Alexandru la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale și Ion Ştefan desemnat pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.